Cine suntem noi?

Suntem o echipă de entuziaști care vrea să schimbe concepții și să împlinească idei. Noi nu am inventat terapia asistată de animale și nici măcar nu suntem primii care o folosesc în România (și cu siguranță nici singurii). Noi vrem doar să o facem cât mai populară în așa fel încât cât mai multe persoane să ajungă să se bucure de beneficiile ei.

Asociația DOG ASSIST este o organizație neguvermanentală înființată în anul 2013, fără scop lucrativ, cu personalitate juridică. Echipa Dog Assist este una multidisciplinară, formată din specialiști conductori canini și câini de terapie atestați și din psihologi clinicieni, instructori canini și medici veterinari, ce țintește spre îmbunătățirea calității vieții umane prin înțelegerea și utilizarea metodelor care au la bază interacțiunea om-animal.

Viziune

Viziunea Dog Assist: Punând pe prim plan armonia dintre oameni și animale, prin implementarea și popularizarea terapiei asistate de animale în România, Asociația Dog Assist este dedicată să inspire, motiveze și să asigure confort beneficiarilor săi. Alături de co-terapeuții noștri patrupezi, atingem inimi, schimbăm vieți!

Misiune

Misiunea Asociației Dog Assist este aceea de a promova, sprijini, realiza și coordona activități care să contribuie la dezvoltarea din punct de vedere psiho-emoțional, cognitiv, social, educațional, cultural și ecologic a cât mai multor beneficiari prin:
1. Intervenții asistate de animale (terapie asistată de animale și activități asistate de animale);
2. Pregătirea, testarea și atestarea câinelui de terapie și a conductorului canin;
3. Demararea, participarea și diseminarea proiectelor de cercetare în domeniul terapiei asistate de animale.

Valori

În toate acțiunile noastre, suntem ghidați de următoarele valori de bază:

IMPLICARE – Valorificăm interacțiunea pozitivă dintre om – animal prin impactul acesteia asupra sănătății și îmbunătățirii calității vieții, angajându-ne să răspundem nevoilor beneficiarilor și comunității cu suport și empatie.

RESPECT – Fără a face diferență între rasă, sex, religie, cultură și etnie recunoaștem și apreciem individualitatea beneficiarilor pe care îi servim, manifestând totodată respect față de animale și rolul lor în comunitate.

CALITATE – Fiind o echipă multidisciplinară, prin abilități, cunoștințe și pasiune ne orientăm spre oferirea de servicii de calitate și susținerea educației.

ENTUZIASM – Suntem motivați în acțiunile noaste de dorința de a schimba concepții și de a împlini idei.