Echipa de câini de terapie Dog Assist

Echipa noastră canină este formată din Bes (labrador) și Dersou (labrador), câini cu care veți face cunoștință în continuare.

Bes
_DSC9595Bes este un mascul din rasa labrador retriever, în vârstă de 4 ani. El este mezinul grupului de căței și este fiul lui Dersou (celălalt labrador al nostru). Bes este un câine liniștit, simpatic, prietenos, tandru, răbdător, respectuos și extrem de ascultător, fiind poreclit “câinele ZEN” al echipei. Rasa labrador este oricum recunoscută ca fiind formată din câini echilibrați, foarte toleranți cu copiii și extrem de jucăuși, având o fire maleabilă, prietenoasă. Sunt câini ideali pentru familie, rasa ajungând cea mai populară în rândul familiilor cu copii, fiind de asemenea câini care exceleaza prin inteligență, cu rezultate remarcabile la concursurile de dresaj; iar Bes este un reprezentant ideal al rasei din care face parte.
Bes a parcurs mai multe niveluri a dresajului de obediență, parcurgând și examenul BH, examenul de disciplină pentru câinii de companie. Este un câine foarte ascultător, ușor de controlat chiar și de către copii sau adulți diagnosticați cu diverse tulburări sau deficiențe. Pe lângă dresajul de bază Bes a învățat și diverse trucuri utile, pe care le folosim în terapie sau în activitățile asistate de animale. Printre acestea ar fi: strânsul jucăriilor, omuleț, rușine, pac pac, târâș, cal, opt, hop, aport, ține coșul sau alt obiect etc.

DersoudersouDersou este tot un mascul din rasa labrador, în vârstă de 9 ani, fiind cum am mai spus, tatăl lui Bes. El este un câine energic, extrem de iubăreț și dornic de a interacționa în orice moment cu o ființă umană. Este un câine fericit, prietenos, entuziast și inimos. Deoarece adoră oamenii, Dersou crează bunădispoziție încă de la prima pendulare a cozii, transmițând mereu energie pozitivă tuturor celor cu care intră în contact. Este de asemenea un câine inteligent, stabil, foarte atent și receptiv, fiind și el ca și fiul său un exemplar caracteristic rasei din care face parte.
Dersou a parcurs și el mai multe niveluri a dresajului de obediență, acesta incluzând și refuzul de hrana.